Τα νέα μας

Η Lidl Hellas υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΡΙΤΗ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Η Lidl Hellas, που απασχολεί καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους σεβόμενη πάντα τις αξίες της Διαφορετικότητας, έγινε μέλος του Diversity Charter Greece! 
Συγκεκριμένα η HR Director & Member of the Board, Lidl Ελλάς, κα Νικολέττα Κολομπούρδα, που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, δήλωσε: “Για εμάς στη Lidl Ελλάς, η ίση αντιμετώπιση όλων είναι ανέκαθεν ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας. Κάθε είδους διάκριση ήταν και είναι κάτι ανεπιθύμητο για εμάς. Δίναμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας μας που το επιβεβαιώνουν.” Μαζί με τη Lidl Ελλάς κι όλους τους signatories δεσμευόμαστε για ένα εργασιακό περιβάλλον που η ισότητα και η δικαιοσύνη θα ευδοκιμούν. 

Η Woman Act συμμετέχει στο Diversity Charter

ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ακόμα ένας πολύτιμος Φορέας προστίθεται στο δυναμικό μας, η Women Act υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας!

Η Πρόεδρος και Co-Founder, May Zanni, δήλωσε: “Η Women Act είναι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχει ενεργά στο Diversity Charter και με αυτόν τον τρόπο θα της δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξει ακόμα περισσότερες γυναίκες να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας κι ευθύνης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη δημόσια σφαίρα.” 

Η ομάδα του Diversity Charter Greece μεγαλώνει και δυναμώνει!

Τα SOFFA – Social Fashion Factory και Fashion Revolution Greece δεσμεύονται με τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΡΙΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη Χάρτα Διαφορετικότητας δύο πολύ σημαντικούς Φορείς, SOFFA – Social Fashion Factory
και Fashion Revolution Greece που υποστηρίζουν έμπρακτα εδώ και χρόνια τις αξίες της Διαφορετικότητας.
Τα λόγια της Founder των δύο αυτών αξιόλογων Φορέων, Fiori A. Zafeiropoulou, μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μας:
“Νιώθω ότι όλοι μας κοιτάμε μπροστά τη νέα μέρα μετά τη πανδημία και όλοι θέλουμε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες αμείβονται ίσα με τους άντρες για τις ίδιες θέσεις, έχουν ίση μεταχείριση και ισόποση συμμετοχή στα Εταιρικά Συμβούλια Διακυβέρνησης, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για όλους τους ανθρώπους που κατέχουν μια θέση εργασίας. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μισθολογική απόκλιση στην Ευρώπη ανάμεσα σε ξένους και ντόπιους. Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει πλέον πως δεν αξίζει να πονάει κανείς εις βάρος μας και πως ήρθε η ώρα να αποβάλλουμε από μέσα μας την εσφαλμένη οικονομική πεποίθηση ότι υπάρχει έλλειμμα οικονομικών πόρων. Μπορούμε όλοι να έχουμε αφθονία και να ζούμε ευτυχισμένοι σεβόμενοι τον πλανήτη μας και όλα τα έμβια όντα.”
148452153_432470981505286_8559418894664189858_o

Το TedEx Athens υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ένα από τα πιο σημαντικά events κάθε χρονιάς, ένας πολυποίκιλος Οργανισμός που υποστηρίζει εδώ και χρόνια τις αξίες της διαφορετικότητας, το TEDxAthens συμμετέχει πλέον στη Χάρτα Διαφορετικότητας.
Ο Founder του TEDxAthens  κ. Dimitris G. Kalavros-Gousiou υπέγραψε τη Χάρτα επισφραγίζοντας την κατεύθυνση του Οργανισμού προς τον δρόμο της διαφορετικότητας! 

Το CarGlass δεσμεύεται με τη Χάρτα Διαφορετικότητας!

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Καλωσορίζουμε και την Carglass Greece στo Diversity Charter Greece. Για την Carglass Greece η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας δεν αποτελεί μόνο δέσμευση, αλλά επικύρωση στην μεγάλη υπόσχεση της Carglass να λειτουργεί αμερόληπτα, προσφέροντας ένα δίκαιο και ασφαλές περιβάλλον στους Ανθρώπους της.  

O όμιλος Berlon, μητρική εταιρεία της Carglass, απασχολεί 29.000 εργαζόμενους, σε 35 χώρες και πέντε Ηπείρους.  
Ο πολυεθνικός προσανατολισμός της εταιρείας, έχει οδηγήσει στην εφαρμογή μιας ενιαίας δέσμευσης για ένα επαγγελματικό περιβάλλον χωρίς φυλετικές, εθνικιστικές ή άλλου είδους διακρίσεις.

H Mikel Coffee Company δεσμεύεται με τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η Mikel Coffee Company υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ανοίγοντας τον δρόμο και στον τομέα της εστίασης.  Ο Αλέξανδρος Κατηγούδης, Human Resources Director της Mikel Coffee Company, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που γίναμε η πρώτη επιχείρηση από τον χώρο της εστίασης που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Πιστεύουμε ότι κάθε ομάδα ανθίζει όταν αναγνωρίζει τη μοναδικότητα των μελών της και θα συνεχίσουμε ν’ αξιοποιούμε τη διαφορετικότητα ως συνθήκη που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την δημιουργικότητα.»

Ένα μέλλον με σεβασμό προς τη Διαφορετικότητα είναι μπροστά!

H Metro Cash & Carry δεσμεύεται με τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η METRO Cash & Carry, μια εταιρεία με 11.000 εργαζόμενους, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας με όραμα την εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού από τον εργασιακό χώρο.  

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, η οποία και υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, δήλωσε: «…Η υπογραφή εκ μέρους μας της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μια αυτονόητη ενέργεια που σκοπό έχει να επικυρώσει και συμβολικά τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία μιας καλύτερης, πιο ανοιχτής και ανεκτικής στη διαφορετικότητα κοινωνίας!» Η πρωτοβουλία μας μεγαλώνει με μεγάλους, σημαντικούς και δραστήριους σύμμαχους.

H Astra Zeneca υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε ίδιες αξίες με μεγάλες και σημαντικές εταιρείες, όπως η AstraZeneca που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας.
Τα λόγια της κα Έλενας Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, μίλησαν πραγματικά στην καρδιά μας: «…Για εμάς, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά, καταβολές και προτιμήσεις των ανθρώπων μας είναι λόγοι για την ενεργοποίηση ενός πιο δημιουργικού διαλόγου, για την επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων, μέσω τις υιοθέτησης, ενσωμάτωσης και ανάμειξης διαφορετικών κουλτουρών, συνηθειών, απόψεων και ιδεών…»
https://www.linkedin.com/posts/astrazeneca_astrazeneca-activity-6739804761320689665-ml77/?fbclid=IwAR23K9oNfdH_5lJ2nDK20FIinBvSNzLRBXkvxX7APuS_zYMh31VdknpupOg

 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Α. Σταμάτης υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Α. Σταμάτης, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή η υποστήριξη της Χάρτας από Φορείς που μάχονται κατά των διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Συνεχίζουμε δυναμικά!

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μια πολύ σημαντική ημέρα για το μέλλον της Διαφορετικότητας, καθώς η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, υποστηρίζοντας την προσπάθεια να εξαλειφθεί κάθε είδους ανισότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Η ίδια μάλιστα είπε: “H αποδοχή της διαφορετικότητας σημάδεψε ως έννοια και ως αίτημα τον 20ό αιώνα, ειδικά στο τελευταίο του μισό. Σήμερα, έναν χρόνο μετά την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις προωθούμε μέσα από την αγορά εργασίας τις αξίες της προόδου και της αλληλεγγύης στην κοινωνία, αξιοποιώντας τη διαφορετικότητα ως συνθήκη που συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα. Συνεχίζουμε το έργο μας με πολύτιμους υποστηρικτές.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, υποστηρίζοντας την προσπάθεια να εξαλειφθεί κάθε είδους ανισότητα στο εργασιακό περιβάλλον. “Είναι σαφές, και στην ΑΒ Βασιλόπουλος είναι κοινός τόπος, ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία, αλλά επιλογή. Είναι στάση ζωής!”, δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της ΑΒ Βασιλόπουλος. Και συνέχισε λέγοντας: “Στην εταιρεία μας απασχολούνται πάνω από 14.500 εργαζόμενοι, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του επιλογές και πεποιθήσεις. Οι συνεργάτες μας ενθαρρύνονται ώστε να είναι όλα όσα ήδη είναι και όλα όσα θέλουν να γίνουν, να τολμούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να καινοτομούν. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα όλων, με προφανή οφέλη για όλους.”

Η 24Media υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
Η εβδομάδα ξεκίνησε πολύ όμορφα, η 24media υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, περνώντας ένα αισιόδοξο μήνυμα και για τον κόσμο των media.
Συγκεκριμένα η CEO της 24MEDIA, Μαρία Γράψα, δήλωσε: “Είναι σημαντικότερο από ποτέ στις μέρες μας να αγκαλιάζουμε τη Διαφορετικότητα και να ορθώνουμε όλοι μαζί ανάστημα απέναντι στη μισαλλοδοξία και τη ρητορική μίσους, προτάσσοντας πνεύμα ενότητας, ενσωμάτωσης, αποδοχής και ίσες εργασιακές δυνατότητες για όλους”.
Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που υποστηρίζουμε αυτές τις αξίες μαζί με υπέροχους συνεργάτες και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο Παπαστράτος δεσμεύεται με τη Χάρτα Διαφορετικότητας

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, ο
Παπαστράτος “αγκαλιάζει” τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, αφού η εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας βρίσκονται ανάμεσα στα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της.
Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Ι. Καργαρώτος υπέγραψε τη Χάρτα δίνοντας το έναυσμα για νέες δράσεις και πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.